Event “Ride to New Zealand”

Beste weldoeners,
Zoals jullie inmiddels weten, ga ik in Nieuw Zeeland op sociaal maatschappelijk verantwoordde basis mountainbike-trekking-tochten organiseren (Zie voorgaande mail). Ik wil vertrekken op uiterlijk 31 oktober, de start van het hoogseizoen aldaar. Om daar te komen en de activiteiten onder de bevolking te starten, heb ik jullie hulp keihard nodig. Hieronder zal ik uitleggen hoe je me kunt steunen.

Niet zomaar
Als je kiest om me te steunen, doe dit dan niet zomaar. Of, omdat je me misschien een fijne kerel vindt. Je moet weten dat ik er niet op uit ben om geld in te zamelen om mijn eigen droombaantje aan het verwezenlijken ben. Dan had ik er zelf voor moeten gaan sparen, toch? Jawel, ik zie er enorm naar uit om op zo’n actieve manier inkomsten te genereren. Maar ik onderneem dit avontuur ook om de wereld in te gaan, en mijn levensovertuiging handen en voeten te geven. Dit wil ik doen door mij werkend in Murupara te begeven, deel te zijn van de bevolking, en juist hierdoor ingangen te vinden bij de mensen, zodat zij iets bijzonders zullen ervaren. Met deze missie zal ik niet te koop lopen in het bedrijf en het dorp, maar ik hoop dat het een natuurlijk voortvloeisel zal zijn van de intentie waarmee ik dit avontuur instap.

Hoe kun je mij helpen?
Het geld voor het ticket en het visum heb ik al bij elkaar. Ook  heb ik een startbedrag voor sponsoring mogen ontvangen (met dank aan Houtex B.V. te Waddinxveen). De eigenaresse van het cafetaria “Dipherent Café” (in Murupara, NZ) heeft haar auto, een woning en een werkplek voor de eerste maanden belangeloos aan mij ter beschikking gesteld.  Als aanvulling op wat hierboven staat, heb ik voor de komende 3 maanden nog een bedrag dat nodig is om 3 maanden in NZ in mijn onderhoud te kunnen voorzien. Dit bedrag zal ik in de officiële sponsoringsmail vermelden. Denk aan kosten voor boodschappen, abonnementskosten voor telefoon/internet, wegenbelasting en brandstof. Bovendien heb ik daar materiaal nodig als gereedschap en minimaal 2 tot 4 fietsen naast die van mijzelf om een kleine start te kunnen maken. Denk hierbij ook aan materialen, fietsgereedschap, een satelliet telefoon (in het National Park is geen dekking), camping spullen zoals een tent, gasbrander etc. Tevens zal ik moeten adverteren om mezelf bekend te maken om de eerste klanten te trekken. Ook dit zal kosten met zich meebrengen.

Om het bedrijf daadwerkelijk vorm te geven heb ik natuurlijk een groter startkapitaal nodig. Dit bedrag zou besteed worden aan middelen als een auto en aanhanger, professionele inrichting werkplaats, meer fietsen, promotie, verzekeringen etc.

Dus, een go voor het project bij behalen van het startbedrag. Alles wat er extra gespaard zal worden, zal dienen als startkapitaal en zal vanzelfsprekend zorgvuldig besteed worden om het bedrijf vorm te gaan geven.

HOE?? –> “Ride to New Zealandsfeerimpressie
Ik wil buffelen om geld in te zamelen. Hoe kan dit toepasselijker dan een poging te doen om een groot gedeelte van de “Nederlandse Kustroute” te rijden. Ik zal de immense afstand  van 342 km in 15 uur afleggen. Snel omgerekend zal ik gemiddeld gedurende deze 15 uur een snelheid van 25 km/h moeten gaan fietsen, waarbij ik in totaal 1 uur mag stoppen om te eten o.i.d. Een straffe uitdaging, zelfs voor zo’n bonk als ik ;). Maar ik ben hard aan het trainen, dus hoop ik er het beste van. Tijdens de route zal er een volgcamper zijn, een fysiotherapeut om af en toe de beentjes los te maken, een uitzwaai- en welkomstcomité, ‘hazen’ die mij er tijdens de tocht doorheen kunnen slepen.. Kortom het zal een grote gezellige happening, maar ook een zware kluif worden!

Waar en wanneer?
De tocht zal starten op zaterdag 11 oktober om 5 uur ‘s ochtends. Het startpunt is Groningen. Van daar fiets ik naar Lauwersoog, en volg ik de kust en de afsluitdijk tot aan Hoek van Holland. Daar duik ik het land weer in en zal eindigen in de omgeving Rotterdam. De globale route zie je op de afbeelding.

“Kleine hulp of grote hulp, het maakt niet uit. Het is de macht van alle getallen en inspanningen bij elkaar die het mogelijk maakt dit project te starten. Zowel enkel financieel als praktisch, of juist beiden.”

Ik ben natuurlijk niks waard zonder een energieke achterban. Ik heb dus mensen nodig die het ‘evenement’ samen met mij ‘bouwen’. De officiële sponsormail volgt nog, maar dit was alvast een aankondiging wat komen gaat! Dus bereid je alvast voor!

Allemaal bedankt alvast!